KARTA MENU

SAŁATKI 

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami 24 Pln
Sałatkatrzech serówz winogronami, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi 27 Pln
Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem camembert ijabłkiem 29 Pln 

PRZYSTAWKI ZIMNE

Tatar z sandacza w oparach lubczyku 21 Pln     
Śledź po polsku” z grillowanym jabłkiem i cebulą 12 Pl

PRZYSTAWKI GORĄCE

Kurki duszone w śmietanie podane z opiekanymi kołdunami 20 Pln
Grillowany ser camembert na sałacie, z orzechami włoskimi, żurawiną ipieprzem 27 Pln

ZUPY

Rosół Sieniawski z domowymi kluseczkami 10 Pln                   
Francuska zupa cebulowa z grzankami 10 Pln                                      
Sycący żur z białą kiełbasą i kurzym jajem, doprawiony leśnym borowikiem 12 Pln  
Krem z bieszczadzkich borowików 16 Pln    

DANIA GŁÓWNE

Dziczyzna
Kociołek dziczyzny podkarpackiej w aromatycznych przyprawach 29 Pln
Żeberka z dzika duszone w kapuście z borowikami 34 Pln
Zraz z z szynki jelenia w sosie kurkowym, kaszą pęczak i sałatką z ogórka kiszonego 55 Pln
Wołowina
Stek z polędwicy wołowej podany na sosie pieprzowym z frytką stekową, sałatą z borowików i fasalki szparagowej 79 Pln 
Stek z antrykotu  z grillowanymi  warzywami i frytką stekową 55 Pln
Ryby
Sandacz smażony na złoto z duszonymi porami i szaszłykiem ziemniaczanym 58 Pln
Grillowany filet  z łososia podany ze smażonym ryżem, jajem poszetowym i sosem parmezanowym 49 Pln                                                         
Wieprzowina
Polski schabowy w złocistej panierce, sezonowo podany z młodą kapustą i ziemniaczkami z koprem lub z puszystym puree ziemniaczanym oraz klasyczną mizerią z ogórków i śmietany 29 Pln
Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym podawana z ziemniakami puree i sałatą z sosem winegret 39 Pln
Drób
Filet z Kaczki w aromacie żurawiny podany z ziemniaczanym rosti i czerownymi buraczkami 54 Pln
Roladka drobiowa ze szpinakiem, serem i boczkiem z ziemniaczanym rostii sałatką z sosem winegret 34 Pln
Grillowany filet drobiowy podany z frytkami i sałatką z sosem winegret 24 Pln

Dania głodnego Kniazia

Pierogi ruskie podane z okrasą 19 Pln
Smażone pierogi z borowikami i cebulką 28 Pln
Pierogi  ze  szpinakiem i bryndzą 22 Pln
Kasza pęczak po polsku z grillowanymi warzywami, bryndzą i surówką z kiszonego ogórka 19 Pln
Pappardelle z kurczakiem, brokułamii sesem serowym 32 Pln
„Łężnie”  - placki ziemniaczane faszerowane kapustą podane z sosem śmetanowo - grzybowym 24 Pln
Cukinia grillowana w formie łódeczek podana z ryżem z posiekanymi pomidorami i papryką 24 Pln

DESERY PAŁACOWE

Tradycyjne racuszki drożdżowe z jabłkami z dodatkiem konfitury wiśniowej oprószone cukrem pudrem 12 Pln 
Puchar lodowy z owocami (3 gałki) 15 Pln
Strudel karpacki z jabłkami i lodami waniliowymi 12 Pln
Królewski sernik z brzoskwinią 12 Pln
Semifreddo - deser lodowy 15 Pln
Baba Napoleona Bonaparte w rumie 15 Pln
    
                          
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij