Propozycja menu

Zupa:  (wybór 1 pozycji)

  • Rosół sieniwaski z makaronem 
  • Zupa toskańska (pomidorowo - paprykowa)
  • Zupa cebulowa z tymiankiem i grzankami ziołowymi
  • Krem z zielonego groszku z prażonymi pestkami dyni
  • Krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym

Danie główne:  (wybór 1 pozycji)

  • Rolada drobiowa faszerowana sekretem Rakoczego (duszone maślaki na winie węgierskim) z ziemniakami puree w towarzystwie kandyzowanej paryskiej marchwi
  • Wachlarz mięsny (schab, indyk, polędwiczka) w sosie demi glace serwowany z ziemniakami, mieszanką warzyw królewskich i surówkami
  • Przysmak Księżnej Izabeli (schab z warzywami. i polędwiczka z borowikami) podawany z ziemniakami z nutą sosu tymiankowego i zieloną fasolką w boczku
  • Schab Czartoryskich serwowany na sosie z czerwonego wina i śliwek podany z aromatycznymi ziemniakami i paryską marchewką

Danie wegetariańskie:  (wybór 1 pozycji)

  • Grillowany filet z pstrąga łososiowego (dodatki jak w daniu głównym)
  • Pierożki ze szpinakiem i bryndzą 

Dodatkowo możliwe do wyboru:

  • Pieczony filet z kaczki podany z puree ziemniaczanymi i zasmażanymi buraczkami (+ 20 zł/os)
  • Wykwintna pieczeń wołowa podana z gratanem ziemniaczanym i fasolką (+ 20 zł/os)

Deser: (wybór 1 pozycji)

  • Fantazyjny puchar lodowy z koktajlem świeżych owoców
  • Semifreddo – włoski deser podawany w formie plastrów z owocami, czekoladą i kawałkami biszkoptów
  • Aromatyzowana gruszka w sosie waniliowym z lodami
  • Crème brûlée
  • Panna cotta z musem owocowym

I danie gorące serwowane:  (wybór 1 pozycji)

  • Roladka drobiowa z serem i szynką podana z pilawem kasz, sosem węgierskim i surówką z białej kapusty
  • Medaliony drobiowe na sosie cebulowo–podgrzybkowym z kluska podkarpacką i sałatką z pieczonych buraczków
  • Trzos wieprzowy z farszem warzywnym i nutą parmezanu, podawany z pikantnymi ziemniakami i surówką pałacową
  • Podudzia drobiowe (bez kości), faszerowane włoszczyzną, zawijane i zapieczone w plaster boczku serwowane z kolorowym ryżem i surówką

Danie wegetariańskie:  (wybór 1 pozycji)

  • Kaszotto z grillowanymi warzywami

II danie gorące serwowane:  (wybór 1 pozycji)

  • Pałacowa zupa gulaszowa
  • Kociołek dziczyzny podkarpackiej
  • Potrawka z kurczaka z tortellini
  • Leczo wegetariańskie

III danie gorące serwowane:  (wybór 1 pozycji)

  • Barszcz czerwony z podkarpackimi dodatkami (paszteciki, kapuśniaczki, kaszaczki).
  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

Zakąski zimne na stole: (pakiet)

  • Filet z żurawiną w sosie malinowo - czosnkowym
  • Kompozycja pałacowych wędlin z regionu
  • Suflet Rybny (rolada biszkoptowa z wędzonego łososia)
  • Sałatka jarzynowa
  • Pieczywo

Zakąski zimne w bufecie szwedzkim: (pakiet)

  • Galantyny drobiowe w trzech odsłonach
  • Pasztet staropolski z żurawiną
  • Ławica faszerowanych pstrągów
  • Staropolskie pulardy (faszerowana kaczka i faszerowany kurczak)
  • Śledź w dwóch odsłonach  (po węgiersku z rodzynkami i klasyczny ze śmietaną)
  • Witello Tonno (plastry mięs skropione sosem tuńczykowym)
  • Sałatka kozacka z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka grecka
  • Marynaty (pieczarki, ogóreczki, dynia w occie)
  • Wybór sosów do wędlin (tatarski, chrzanowy, ćwikła)
  • Pieczywo mieszane
  • Masełka smakowe

Bufet słodki:

  • Ciasta (4 rodzaje)
  • Owoce w całości i filetowane

Napoje:

  • Wino musujące – kieliszek na przywitanie
  • Soki owocowe – pomarańcz, jabłko
  • Woda mineralna z cytryną, niegazowana
  • Kawa, wybór herbat

Cena przyjęcia 195 zł brutto za osobę

Organizacja przyjęcia w niedzielę i święta oraz w miesiącach od 01.11 do 31.03 w 2017r roku cena 185 zł/os

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij